Jdi na obsah Jdi na menu

Školní jídelna

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

 

Údaje o zařízení

Školské zařízení:                    Mateřská škola, Brno, Oderská 2, příspěvková organizace
Adresa:                                   Oderská 261/2, 625 00  Brno
Telefon:                                  547 353 077, 607 077 570
E-mail:                                   
msjidelny@seznam.cz

 

Vedoucí školní jídelny:           Romana Svídová
Hlavní kuchařka:                    Miroslava Tereštíková
Pomocná kuchařka:                Nikola Dvořáková

 

Základní ustanovení

Školní jídelna poskytuje  stravaování dětem přijatým k docházce do mateřské školy v době pobytu ve školské zařízení. Rovněž umožňuje stravovávní vlastních zaměstnanců.

Školní stravování je poskytováno v souladu s těmito právními předpisy:

  • Zákonem č. 561/2004 Sb., školský zákon
  • Zákonem č. 25/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví
  • Vyhláškou č. 107/2005 Sb., o školní stravování, ve znění pozdějších předpisů
  • Vyhláškou č. 84/2005 Sb., o nákladech na závodní stravování a jejich úhradě
  • Vyhláškou č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných, ve znění pozdějších předpisů

 

Režim stravování

6:45 hod                     rozvoz nápojů do jednotlivých tříd (pitný režim)
8:45 – 9:15 hod          přesnídávka
11:45 – 12:15 hod      oběd
14:30 – 15:00 hod      svačina

 

Výše stravného

Výše stravného je stanovena dle finančních normativů pro jednotlivé věkové kategorie. Zařazení do věkové kategorie je dáno dovršením věku v daném školním roce.

Kategorie děti 3 - 6 let 

přesnídávka              15,-- Kč
oběd                          25,-- Kč                                             
svačina                      10,-- Kč
                               
   50,-- Kč                               

Kategorie děti 7 - 10 let 

přesnídávka              16,-- Kč
oběd                          27,-- Kč
svačina                      11,-- Kč

                                  54,-- Kč     

    

Platba stravného

Platí se vždy na daný měsíc, nejpozději do 15. dne v měsíci na účet školy číslo 38637621/0100.

Bezhotovostní platba - probíhá převodem  z běžného  účtu – strávník  musí zadat  trvalý  příkaz s platností od září do června. Uvádějte přidělený variabilní symbol, případně do textu uveďte jméno strávníka.

Hotovostní platba - platí se v kanceláři školní jídelny. Úřední dny jsou pondělí a středa, 6:30 - 14:30 hod.

 

Příhlášení ke stravování

Každý strávník (zákonný zástupce) je povinen vyplnit „Přihlášku ke stravování“ a odevzdat ji do kanceláře školní jídelny. Jakékoliv změny, které nastanou v průběhu poskytování stravy je zákonný zástupce povinen neprodleně nahlásit – osobně v kanceláři školní jídelny, telefonicky nebo e-mailem (změna čísla účtu, adresy, ukončení docházky atd.).

 

Odhlašování a přihlašování obědů (svačin)

Strávník, který se z důvodu nepřítomnosti v MŠ nebude stravovat, musí být ze stravování odhlášen. Odhlášky (přihlášky) obědů se provádí den předem do 13:00 hod. v pondělí ráno do 7:00 hod na telefonním čísle 607 077 570, 547 353 077 nebo písemně do sešitu ve školce. Odpolední svačiny se odhlašují aktuální den, a to písemně do sešitu u jednotlivých tříd nebo telefonicky.

Rodiče si mohou vyzvednout oběd pouze 1. den nemoci do svých čistých jídlonosičů. Obědy se vydávají v době 11:30 - 11:45 hod. Strava je určena pro okamžitou spotřebu a nelze ji uchovávat.

Není-li dítě ze stravy na další dny absence řádně odhlášeno, uhradí rodiče za oběd ve školní jídelně plnou cenu (tj. včetně osobních a věcných nákladů). Rodiče jsou povinni tyto nedoplatky uhradit. Za neodhlášenou či neodebranou stravu se finanční náhrada neposkytuje.

 

Vyúčtování přeplatků

Strávníkům je provedeno vyúčtování přeplatků za stravné jednou ročně – po skončení školního roku nebo při ukončení docházky do MŠ. Částka je zaslána na účet, který je vyplněn v přihlášce ke stravování. Strávníci, kteří nemají účet a stravné platí hotově, mají možnost si vyzvednout zůstatek v hotovosti nebo nechat na kontě na příští školní rok.

 

Dietní stravování

Pokud má dítě ze zdravotních důvodů nařízenou úpravu stravy, je nutno tuto skutečnost doložit potvrzením od registrujícího lékaře v oboru praktického lékařství pro děti a dorost, kde je jasně vymezeno, které potraviny mají být vyloučeny z jídelníčku. Každou úpravu stravy si rodiče dohodnou s vedoucí školní jídelny a hlavní kuchařkou.

Dietní stravovávní je zajišťováno formou donášky vlastní stravy, a to buď kompletně nebo pouze ve dnech, kdy se strávník z důvodu diety nemůže stravovat – v tomto případě strávník zaplatí pouze stravu připravenou MŠ. Zákonný zástupce zajistí předání stravy dohodnutému pracovníkovi kuchyně nejpozději do 8:15 hod.

 

Jídelní lístek

Jídelní lístek je uveřejněn na nástěnkách u jednotlivých tříd, ve vestibulu školy a na internetových stránkách školy. Změna jídelního lístku je vyhrazena.

 

Veškeré informace, dotazy, stížnosti a připomínky týkající se stravování na tel. čísle 547 353 077, 607 077 570 nebo e-mailu: msjidelny@seznam.cz

 

Tento řád nabývá účinnosti dne 2. září 2024   

           

ÚPLATA  ZA  VZDĚLÁVÁNÍ  V MŠ  PRO  ŠKOLNÍ  ROK  2024/2025

Rada MČ Brno – Starý Lískovec stanovuje

v mateřských školách, které zřizuje MČ Brno – Starý Lískovec, ve školním roce 2024/2025 výši měsíční úplaty za předškolní vzdělávání 900,-.